Ніл Крюґ. Унікальні світи мертвого формату

Ніл Крюґ. Унікальні світи мертвого формату

Ми впевнені, що ви точно бачили роботи Ніла Крюґа і навіть не підозрювати, що більшість із них створені завдяки камері Polaroid. Сьогодні знайомимо вас з Нілом Крюґом Та його світами знятими на мертвий формат peel-apart.

1.2

Формат peel-apart та Ніл Крюґ.

Падіння епохи формату peel-apart відбулося у 2016 році, коли Fujifilm завершили виробництво легендарної FP-100C. Багато фотографів не могли так просто відпустити свій  улюблений формат, який захоплював та надихав мільйони  сердець. Так само як і інші любителі миттєвої фотографії, виходець із міста Лоренсу, штату Канзас, Ніл Крюґ, відстоював право вже мертвого формату не бути забутим та залишатися впізнаваним.

2.3

Колаборації

З 2006 року фотограф та відеограф почав свій шлях світом фотографії формату peel-apart. Він завоював неабияку популярність та статус серед інших поціновувачів своїм унікальним стилем зйомки та численними колабораціями з різними артистами. Митець працював з: Lana Del Rey, Cage The Elephant, Tame Impala, First Aid Kit, Zella Day, Weyes Blood, Yeule та ін.

1.4

Нiл відігравав важливу роль у формуванні візуальної естетики для багатьох проєктів американської співачки Лани Дель Рей. Крюґ створив унікальні фотовізитівки та обкладинки таким музичним альбомам: Ultraviolence, Honeymoon, Lust For Life, Chemtrails over the country club та Did you know that there’s a tunnel under ocean blvd. 

Також фотограф працював над проєктами багатьох вже  культових музичних альбомів, використовуючи не лише плівку, а іноді й графічний дизайн. Ви точно знаєте деякі з них:

1.6

Pulp Art Book

1.8

«Pulp Art Book» — монографія Ніла та супермоделі Джоні Гарбек, стала віртуальною сенсацією в інтернеті у 2011 році. Знята на протерміновані касети Polaroid, ця книга відображає зернистий, випалений сонцем стиль вестернів. Вона включає різноманітні фото з ефектами на кшталт віньєтки, що черпають натхнення з мистецтва та суспільного життя 1960-х і 70-х років. Книга передає дух тих десятиліть у новий спосіб.

Деякі кадри, які увійшли до першої та другої частини монографії:

1.u4

Створюючи унікальні зображення, проектуючи фантазію на шматок фотопаперу з хімією, Ніл демонструє те, що жоден кадр не має перешкод, коли ти відпускаєш усі хвилювання та довіряєш плівці на всі сто відсотків.

Updating…
  • Кошик порожній