Polaroid у серіалах (Частина 1)

Polaroid у серіалах (Частина 1)

Не тільки у фільмах, а і у багатьох серіалах з’являються камери Polaroid, ба-більше, у 90-х часто використовували миттєві фото, щоб зафіксувати образи акторів.

Цілком таємно

Перший серіал – “Цілком таємно”, більш відомий під назвою “Таємні матеріали”, американський фантастичний телесеріал. Уперше був показаний телеканалом Fox 10 вересня 1993 року та завершився через 9 років — 19 травня 2002 року, пізніше серіал було відновлено 24 січня 2016 року, та йшов він по 21 березня 2018 року (IMDb 8,6/10).

У серіалі камера Polaroid з’являється двічі, у 3 епізоді 2 сезону та у 4 епізоді 4 сезону. За сюжетом 3 епізоду 2 сезону, під назвою “Кров”, Малдер і Скаллі розслідують серію жорстоких вбивств, скоєних, здавалося б, нормальними жителями маленького містечка. В одній зі сцен агент Малдер робить фото на дуже дивну камеру, як виявилося це дуже рідкісна камера Acmel Polaroid m-165. Це медична камера 1982 року, яка постачалася зі знімними передніми панелями, які налаштовують різну глибину макрозйомки, деякі навіть мають допоміжні спалахи. Вбудована передня частина містить кільцевий спалах і попередні налаштування експозиції/діафрагми. Коли ви підключаєте ці передні панелі, вони вставляють серію штифтів, скидаючи діафрагму та швидкість до оптимальних налаштувань для об’єктива. 

polaroid on tv blog 13 scaled

У 4 епізоді 4 сезону, під назвою “Занепокоєння”, агенти розслідують справу зникнення молодої дівчини. Проводячи обшук у неї вдома Малдер знаходить в шафі камеру Polaroid 636.

polaroid on tv blog 3 scaled

Він робить декілька знімків, закриваючи при цьому обʼєктив рукою, але на фото містичним чином проявляється деформоване зображення агентки Скаллі.

polaroid on tv blog 2 scaled

Крім того, під час зйомок серіалу, творці та сама Джиліан Андерсон дуже багато фотографували на камери Polaroid, більшість фото зроблені на камери, які використовують касети Spectra. Ці фото робилися для того, щоб костюмери і візажисти могли точно відтворити образи акторів, оскільки дуже часто зйомки одного епізоду займали більше, ніж один знімальний день.

polaroid on tv blog 1

Ще більше фото зі зйомок можете переглянути за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/148EOSldJkdOu1ytXwbA9pwvjhAIhCbQO?usp=drive_link 

Ейфорія

 Другий серіал, у якому була помічена камера Polaroid – “Ейфорія” (IMDb 8.3/10).

Переповідати сюжет серіалу немає сенсу, оскільки він настільки популярний, що про нього чули всі. У фінальній серії першого сезону, коли Ру та Джулс збираються на шкільну вечірку, мама Ру робить декілька знімків дівчат на камеру Polaroid 636 Close Up (що насправді є нетиповим, оскільки ця камера в США продавалася під назвою One Step Close Up, а звична для нас 636 – у Європі). Великої ролі у сюжеті ця сцена не відіграє, але її варто запам’ятати.

polaroid on tv blog 12

Ми не даремно просили запам’ятати сцену з першого сезону, оскільки мало хто помітив, що у четвертій серії другого сезону в кімнаті Джулс можна побачити той самий знімок на Polaroid із першого сезону. Така собі великодка для уважних глядачів.

polaroid on tv blog 10

Дивні дива

Наступний серіал, в якому ми помітили Polaroid, це  “Дивні дива” від Netflix (IMDb 8.7/10).

У цьому серіалі камера Polaroid з’явилася у трьох епізодах другого сезону, а саме камера OneStep Flash. Це миттєва камера, яка є частиною другого покоління камер Polaroid 600 і датується 1980-ми роками. Вона має досить просту структуру. Корпус камери виконаний з пластику і має квадратні кути. У правому куті знаходиться вбудований спалах. Особливістю цієї версії є колір корпусу, адже зазвичай ці камери були у чорному кольорі, а у серіалі використовується досить рідкісна модель у чорно-бежевому кольорі.

У серіалі ми бачимо одну і ту ж камеру (видно бюджетом покупка хоча б двох камер передбачена не була ?). У другому та дев’ятому епізодах камера належить мамі Майка і в обох сценах вона фотографує свого не дуже вдоволеного сина.

polaroid on tv blog 8
polaroid on tv blog 11

А от у шостому епізоді цю ж камеру ми можемо помітити у руках агента, який проводить обшук у будинку Баєрсів.

polaroid on tv blog 9

Друзі

І останній у списку, але наш улюблений – серіал “Друзі” (IMDb 8.7/10).

Напевно немає такої людини, яка б не знала про цей культовий серіал, але чи помічали ви, що в серіалі декілька разів з’являється Polaroid? 

Вперше ми можемо побачити Polaroid в епізоді з сендвічем Роса, цього разу лише фото. Проте воно не просте – це фото оголеної Моніки ?, яке вона передає Чендлеру, але потім його випадково знаходить Джоуї. 

polaroid on tv blog 7

Вдруге нам показали і саму камеру, в епізоді з асистентом Рейчел. Під час співбесіди з кандидатом на посаду асистента, Рейчел дійстає зі столу камеру та робить знімок, аргументуючи це тим, що фото необхідне для відділу кадрів. Також на задньому фоні можна побачити декілька фото зроблених на камеру Polaroid. Нам показують, що Рейчел користується камерою Polaroid 1200i, вона була представлена на початку 2000-х та використовувала касети формату Spectra, які не випускаються з 2019 року.

polaroid on tv blog 5

Окрім того, під час зйомок серіалу було зроблено дуже багато фотографій з бекстейджу на різні камери Polaroid.

polaroid on tv blog 6

Ще більше фото за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1IzhXLgkPqYj27We3ZHef_67tP5fush8e?usp=drive_link 

Далі буде…

Updating…
  • Кошик порожній