Остання партія дешевих протермінованих касет

Переглянути
Instax Mini: історія нового покоління миттєвої фотографії 

Instax Mini: історія нового покоління миттєвої фотографії 

Такі схожі, проте такі різні – камери від компаній Polaroid та Fujifilm, які на сьогодні є фаворитами на ринку миттєвої фотографії. Їх часто порівнюють та плутають, проте насправді між ними є мало спільного, крім одного – миттєва фотографія. 

Історія створення

Японська компанія Fujifilm є творцем і виробником лінійки миттєвих камер Instax, наразі найпопулярнішої миттєвої камери у світі. Fujifilm була заснована у 1934 році як Fuji Photo Film Co., Ltd, з метою виробництва фотоплівки. Вони мали миттєвий успіх серед схожих виробників плівкової продукції, що змусило легендарну компанію Kodak задуматись над авторитетом. Протягом багатьох років компанія набивала руку в різних галузях, включаючи медицину, косметику, плівки, об’єктиви для камер, плівкові камери, а останнім часом і професійні цифрові камери.

Продукція миттєвої плівки Fuji базується на вдосконаленні плівки Polaroid SX-70, яку компанія Eastman Kodak продала у 1980-х роках японцям через заборону випускати власну миттєву плівку. Fujifilm мала можливість експериментувати з купленою технологією, що в результаті дозволило знімкам мати неймовірно чітке зображення. Після серії вдалих експериментів над стійкістю та точністю передачі кольорів, у 1998 році компанія Fujifilm випустила першу лінійку камер Instax Mini. 

abzacz3

Компактна, стильна та легка у використанні – людям подобалось робити малі знімки формату 8×5 см, тож така камера викликала захоплення у світі миттєвої фотографії. Компанія мала перспективне майбутнє та вдалий старт у напрямку потреб тогочасного ринку. Сьогодні Fujifilm пропонує широкий вибір камер лінійки Instax Mini : Mini 10, Mini 30, Mini 20, Mini 55, Mini 50/50s, Mini 7/7s, Mini 8, Mini 25, Mini 11,  Mini 12, Mini 40, Mini 90, Mini Evo, Mini 99, Mini LiPlay та фотопринтер instax Mini Link. 

abzacz4

З часом компанія стала дивитись на речі ширше у буквальному сенсі. З приходом у світ плівки Instax Wide, Fujifilm презентували нову однойменну лінійку камер з ширшим кутом захоплення зображення. Проте лінійка камер Mini не припинила своє існування, а навпаки продовжила зацікавлювати світ з новими можливостями.  Зараз моделі Instax Mini оснащені автоматичними системами експозиції та фокусування, що дозволяє легко отримувати якісні знімки без складних налаштувань.

Instax Mini з майбутнього

instaxevo

У 2021 році компанія Fuji шокувала світ своєю новою камерою, функціонал якої не знає меж. Диджиталізовані можливості Instax Mini Evo просто вражають: можливість дублювати вже колись зроблені фото з об’єктива камери, Bluetooth приєднання до вашого телефону та можливість контролювати кольори, фільтри та позицію вашого фото на плівці. Одні кажуть, що ця камера знищила естетику миттєвої фотографії, а інші тлумачать це як новий погляд на світ, який людство так невпинно змінює разом зі штучним інтелектом. Так чи інакше, ця камера дійсно варта уваги.

Instax Mini Evo став підґрунтям для створення двох поколінь лінійки бездротових принтерів Instax Mini Link, які використовують плівку формату Mini, Square та Wide.

instaxlinks

Плівка Instax Mini 

Формат плівки Instax Mini з роками завоював прихильність мільйонів фанатів миттєвої фотографії. Зараз складно знайти людину, яка хоча б раз не чула або не бачила маленьку прямокутну рамку з місцем для підпису внизу. 

s l1600

Перші картриджі для Instax Mini були білого кольору та не мали великого різноманіття. Згодом плівка формату Mini отримала широкий асортимент кольорів рамок та навіть встигла зробити численні колаборації. Серед найпопулярніших з них є: Instax and Disney Film, Instax + Mickey and Friends Film, Instax x Pokemon Go Film, Instax x Hello Kitty Film, Instax x Alice in Wonderland Film, та інші. 

Колірна палітра касет Instax не така різноманітна як, наприклад, у Polaroid. За 26 років існування лінійки компанія представила лише кольорову плівку  та чорно-білий монохром.

Камери, що використовують касети Mini 

Polaroid MIO

Плівка типу Mini використовується  не лише камерами Instax Mini. За три роки після випуску оригінальної Instax Mini 10 два гіганти зроблять несподівано дивну, проте історичну колаборацію: спільну камеру Polaroid Mio.  Вона створена для американського ринку і використовувала касети Instax Mini (проте продавалася вона під брендом Polaroid Mio Film) та дизайн від компанії Polaroid. 

polaroidmio

polaroid300

Polaroid 300

Згодом компанія, яка використовувала бренд Polaroid, після її банкрутства анонсувала вихід нової камери – Polaroid 300, яка виявилася камерою Instax Mini 7S (під брендом Polaroid). Вона не мала нічого спільного з попередніми камерами відомої компанії. Плівка, яку використовував Polaroid 300, мала ту саму назву, що і камера, але це була та сама плівка Mini просто під іншим брендом.

  

MINT InstantFlex TL70


У 2015 році американська компанія MiNT вразила світ новою камерою з вінтажним стилем MiNT InstantFlex TL70. Фотоапарат має обмежений функціонал, наприклад в порівнянні з Instax Mini Evo, але нічим не поступається в чіткості зроблених фото. Така модель буде коштувати значно більше, ніж будь-яка інша камера Instax.

mintinstantflextl70

lomoinstant

Lomography

Компанія Lomography випустила цілу лінійку камер Lomo’Instant, які використовують касети Instax Mini. Ці камери сильно відрізняються від камер Fujifilm як і своїм зовнішнім виглядом, так і функціоналом. У камерах Lomo використовується якісніша оптика, яка підійде професійним фотографам. Також, ці камери мають у комплекті низку аксесуарів, які допоможуть зробити ваші фото креативнішими.

Проте це далеко не всі камери, які підтримують формат плівки Mini. Свого часу різноманітні камери випускали такі компанії як Leica, SHARPER IMAGE та Diana.

Updating…
  • Кошик порожній