Polaroid Image 1200. Унікальний експеримент від Polaroid

Polaroid Image 1200. Унікальний експеримент від Polaroid

Серед камер Polaroid не було жодної, яка б могла ділитися зображенням до того, як ви зробили знімок. Чи все ж була? Сьогодні поговоримо про унікальну камеру Polaroid Image 1200.

Історія створення

Як показує історія, компанія Polaroid від самого початку свого існування намагалася створити унікальний та якісний продукт, який зацікавлював різну аудиторію. Таким чином, у 80-х роках минулого століття компанія представила лінійку камер Polaroid Spectra. Значно ширший формат зображення завоював серця багатьох прихильників миттєвої фотографії, водночас затверджуючи своє місце на ринку та кидаючи виклик іншим компаніям. 

За часи існування лінійки камер Spectra, Polaroid намагалися працювати не лише над покращенням якості плівки, а і над можливостями камер. Так, у 2004 році, під тиском прогресу диджиталізованих камер, компанія вирішила вдатися до експериментів та презентувала першу та єдину у своєму роді Polaroid Spectra Image 1200.

Polaroid Image 1200

Дисплей

Головна особливість цієї камери –  вмонтований LCD екран та додаткова низько піксельна камера – вона проектувала зображення, яке в результаті користувач отримував на знімку. Звісно, зображення на екрані не мало високу якість та зберегти його на флеш носії було неможливо через особливості будови самого фотоапарату. Проте, користуючись цією камерою, люди мали змогу попередньо бачити композицію кадру.

Користувач міг обрати між звичайним видошукачем та екраном, на який виводилося зображення з камери. Дисплей давав змогу побачити зображення як у горизонтальному, так і у вертикальному режимах зйомки.

Polaroid Image 1200 LCD

Живлення камери і дисплею було окремим від самої камери, яка використовувала вбудовану в касету батарею. Для роботи дисплею потрібно було додатково вставити дві батарейки AA типу. Коли вони розряджалися – на дисплеї висвічувався відповідний індикатор, який сигналізував про необхідність заміни батареї.

Будова камери:

будова перед
будова зад

Не зважаючи на унікальність цієї камери, вона була не єдиною гібридною камерою від Polaroid, адже за декілька років до того вони уже випускали Polaroid i-Zone Digital Combo. Image 1200 не вдалося витримати конкуренції з боку уже більш розвинених цифрових камер, які мали більшу роздільну здатність та можливість зберігати зображення на флеш носії.

spectra image 1

Між іншим, ця камера є останньою, яку було випущено оригінальною компанією Polaroid перед її закриттям. 

З додаткових можливостей, камера була оснащена автофокусною системою Sonar, яку користувач міг вимкнути за потреби. Ще у неї є таймер на 10 секунд, регулятор експозиції та спалаху, а також можливість вмикати/вимикати звукові сигнали на камері.

5

t – Кнопка контролю футів або метрів (для сонару)

u – Перемикач звукового сигналу

v – Кнопка таймеру

w – Кнопка керування експозиції

x – Індикатор заряду спалаху

у – Лічильник фото

z – Контроль спалаху

аа – Автофокус

  На жаль, у 2019 році, через низку проблем у виробництві камер та плівки лінійки Spectra – Polaroid припинив виготовлення цієї продукції та змінив курс на оновлення та покращення вже наявних моделей камер. Проте Polaroid Spectra Image 1200 займає стійку позицію однієї з найунікальніших моделей камер миттєвої фотографії. 

Updating…
  • Кошик порожній