Polaroid у всесвіті Goosebumps

Polaroid у всесвіті Goosebumps

Goosebumps (українською Мурахи або Дрижаки) – це легендарна серія дитячих книг жахів авторства Р. Л. Стайна, яка має багацько різних сюжетів, проте один з них дуже тісно повʼязаний з камерами Polaroid.

Сьогодні ми пройдемося по цьому містичному всесвіту в пошуках згадок миттєвих камер.

Книги

Goosebumps 2

В 1992 вийшла перша оповідь підсерії книг “Say Cheese and Die”, яка розповідає нам про зловісну камеру, котра робить виключно негативні знімки. Вона змінює майбутнє на поганий випадок, який вбиває одну чи кількох людей (поки це були лише люди) і поглинає їхні душі. У всіх трьох книгах вона описується, як камера Polaroid, хоча прямого згадування бренду ніде немає. Усього підсерія налічує три книги, які виходили в 1992, 1996 та 2009 роках.

Goosebumps (серіал Disney+)

В 2023 році Disney+ зробив свою екранізацію романів Стайна і одразу в першій серії на нас чекала зустріч зі зловісною камерою. Для серіалу було обрано камеру Polaroid SX-70. Автори з особливою повагою віднеслися до роботи камери, навіть висміяли міф про трясіння свіжозроблених знімків, але без ляпів таки не обійшлося. У камери в серіалі є спалах від компанії mint, який ще не випускався у 1992 році, але коли нам показують сцени з минулого, то цей спалах там теж є.

Goosebumps (перший сезон)

В оригінальному серіалі, який виходив з 1995 по 1998 рік, також було екранізовано історію про зловісну камеру. Проте в цьому серіалі вирішили відійти від класичного дизайну камер Polaroid та зробили лиходійку схожою на велику химерну іграшку, яка продовжувала працювати як камера миттєвого друку. Також цей епізод став відомий через те, що головну роль у ньому зіграв молодий Раян Гослінг.

Goosebumps (третій сезон)

Також було екранізовано і другу частину серії книги, але уже в третьому сезоні.
Сюжетно це пряме продовження попередньої історії, але без Раяна Гослінга, його замінив канадський актор Патрік Томас.

На жаль, цей серіал не транслювався в Україні, хоча був дуже популярним в США, ба більше – він був головним конкурентом серіалу “Чи боїшся ти темряви?” від каналу Nickelodeon.

Goosebumps 3


Існують також два повнометражні фільми по всесвіту Дрижаків. Зловісну камеру у них не показують, проте декілька невеликих відсиланок на неї таки є.

Goosebumps 4

А от Disney+ уже анонсували другий сезон. В ньому обіцяють повернення зловісної камери, тому хутчіше біжіть дивитися перший сезон та залишайте свої враження в коментарях.

Updating…
  • Кошик порожній