Polaroid у ситкомах

Polaroid у ситкомах

Так чи інакше всі ми дивились якісь знакові ситкоми, оскільки це один з найпопулярніших жанрів розважального телебачення. Навіть якщо ви їх не дивилися, то однозначно чули про «Друзів», «Теорію великого вибуху» чи «Як я зустрів вашу маму». А чи знаєте ви, що у всіх цих серіалах є камери або бодай фото зроблені на камери Polaroid. Сьогоднішня підбірка саме про Polaroid у ситкомах.

Друзі

Один з найбільш відомих ситкомів, який виходив з 1994 по 2004 роки. Друзі – це серіал досі вважається одним з найкращих серіалів в історії. Не дивлячись на те, що він вийшов в етер 30 років тому, він досі актуальний.

В 9 епізоді 5 сезону всі починають підозрювати, що Моніка та Чендлер зустрічаються, але вони вміло викручуються постійно роблячи винуватим Джої. В одній зі сцен Моніка віддає фото оголеної себе зроблене на полароїд Чендлеру. Пізніше це фото відіграє важливу роль для побудови сюжету епізоду. 

В 4 епізоді 7 сезону Рейчел шукає собі асистента. До неї в кабінет заходить молодий чоловік, який неабияк привертає її увагу. Рейчел зненацька робить його фото на камеру Polaroid аргументуючи, що фото потрібно для відділу кадрів.

Теорія великого вибуху

Цей ситком протримався в ефірі цілих 12 сезонів та неабияк популяризував ґік-культуру та науку. Це весела історія про чотирьох друзів-науковців, чиї інтелектуальні здібності набагато перевищують їхні соціальні навички, навколо чого і будується уся комедія.

Самої камери Polaroid в серіалі немає, але в одній зі сцен 19 епізоду 6 сезону Говард знаходить у своїй шафі дитяче фото себе зроблене на камеру формату Spectra.

Юність Шелдона

Це спін-офф «Теорії великого вибуху», який, о диво, розповідає нам про дитинство Шелдона. Тут нас уже порадували і наявністю камери.

На початку 20 серії 2 сезону старший брат Шелдона дуже старанно прибирає свою кімнату, а їх батько робить фото на камеру Polaroid OneStep Flash. На питання «Що ти робиш?», батько відповідає «Документую! Таке може не повторитися».

Парки та зони відпочинку

Це не дуже відомий на теренах нашої країни серіал, проте закордоном він уже набув статус культового на рівні з Офісом. Сюжет оповідає нам про роботу клерків департаменту парків вигаданого міста Пауні. Ви можете не знати сам серіал, але ви точно бачили меми, які він породив, адже їх тут вдосталь.

У 6 епізоді 3 сезону керівник департаменту, Рон Свонсон, показує свій фотоальбом у якому можна побачити полароїдний знімок.

Як я зустрів вашу маму 

Головний конкурент Друзів за звання найкращого ситкому усіх часів. Сюжет побудовано у формі розповіді головного героя — Теда Мосбі, котрий у 2030 році розповідає дітям про події зі свого життя та з життя своїх друзів у Нью-Йорку 2000-х років.

У 6 епізоді 2 сезону головні герої дізнаються, що їх подруга, Лілі, працює у гавайському ресторані та вирішують відвідати її. Саме у цей момент Маршал робить фото Лілі на камеру Polaroid Spectra.

Клініка

Цей серіал зовсім не те чим видається на перший погляд. Автори дуже вдало підіймають важливі теми, на кшталт роботи лікарів, дружби та сприйняття смерті через призму гумору. Не дивлячись на те, що премʼєра відбулася аж у 2001 році цей серіал досі актуальний. А також, у ньому ми знайшли найбільше показаних полароїдів.

Вперше нам показують камеру polaroid у 22 епізоді 1 сезону. В цьому епізоді появляється персонаж Бен, брат колишньої дружини лікаря Кокса. Бена зіграв не аби хто, а Брендан Фрейзер, зірка фільму Мумія. Бен дуже любить фотографувати, він не любить постановчих фото, тому увесь час лякає Джей Ді. У епізоді використовується не проста камера, а Polaroid 450, який використовував так званий pack-film, який більше не випускається.

w23etmoqyky41

Фото, зроблені Брендоном є справжніми і їх можна знайти на просторах інтернету.

У 13 епізоді 3 сезону нам не показують камеру, але натомість є фото зроблене на камеру Polaroid. Сюжет епізоду крутиться навколо унітазу, який встановлений прибиральником на даху, який отримав назву «туалет Богоявлення». Коли Еліот наважується сходити на цей туалет то вона знаходить там фото лікаря Кейсі. Його, до речі, зіграв Майкл Дж. Фокс, той самий, що зіграв Марті Мак-Флая у трилогії Назад у майбутнє.

І одразу у наступному епізоді на нас чекає повернення Бена з першого сезону. На цей раз у нього уже інша камера – Holga 120S, але вона модифікована під peel-apart формат. В одній зі сцен ми навіть можемо побачити, що на задній кришці камери напис Polaroid.

Остання поява знимків Polaroid відбулася у 4 епізоді 7 сезону. За сюжетом прибиральник дізнається, що Джей Ді використовує прізвиська для людей у лікарні, імена яких він не знає, і кидає йому виклик дізнатися справжні імена всіх у лікарні або взяти на себе обов’язки прибиральника на один день. Для того, щоб вивчити імена усіх працівників у клініці він використовує фото, зняті на камеру Polaroid.

А у яких ще ситкомах ви зустрічали камери Polaroid?

Updating…
  • Кошик порожній