Камери Polaroid у кліпах

Камери Polaroid у кліпах

Камери Polaroid вже давно стали невідʼємною частиною культури. Їх часто можна побачити у фільмах – як старих, так і сучасних. Не стала винятком й музична індустрія, окрім того, що тематика миттєвого фото оспівується у багатьох піснях, іноді вони зʼявляються і у відеокліпах. Саме про них ми сьогодні і поговоримо.

Outkast – Hey Ya!

У цьому кліпі можна помітити аж цілих дві камери – Spectra та SX-70. Особливого сюжету тут немає, але цей кліп закріпив у суспільстві міф про те, що миттєве фото потрібно трусити для того, щоб воно швидше проявилося. Про це говорить фраза: «Shake it like a Polaroid picture!», але робити так не варто, це може зіпсувати ваше фото 🙂

Lady Gaga – Telephone

Тут ситуація з сюжетом вже цікавіша, адже перед нами не просто відеокліп на пісню, а цілий гостросюжетний блокбастер з вʼязницею, вбивствами та зрадами, який явно був натхненним творами Тарантіно. В цьому кліпі засвітилася камера Polaroid One 600, але сталося це не випадково. Мало хто знає, але саме в той час Леді Ґаґа стала креативною директоркою компанії Polaroid. Хоч на момент знімання кліпу компанія повністю відмовилася від аналогових камер, а на ринок вже виходила Impossible Project, співачка обрала саме цю камеру у свій кліп. 

Katy Perry – The One That Got Away

Це історія кохання, романтична та трагічна. По сюжету головна героїня – стара жінка, яка згадує пристрасне кохання своєї молодості. В одній зі сцен співачка фотографує головного героя на камеру Polaroid 180 Land Camera. Ця камера випускалася наприкінці 60-х років минулого століття і використовувала відривну плівку (peel-apart film або її ще називали Pack Film). Японська компанія Fujifilm була єдиною компанією, яка тривалий час продовжувала виготовляти таку плівку, але виробництво такого формату було припинено у 2016 році.

Halsey – Colos

Ще одна історія кохання , в цьому випадку – забороненого. За сюжетом головна героїня таємно закохана у батька свого хлопця, вона шпигує за ним та робить його фото за допомогою камери SX-70. Вона зберігає фото в шкільній шафці, де їх випадково бачить молодий чоловік. Фінал кліпу залишається відкритим.

Jonas Blue – Polaroid

Це останній кліп на сьогодні 🙁
Чергова історія кохання, на цей раз не така суперечлива. За сюжетом молодий хлопець у розпал вечірки робить знімок дівчини на камеру Sun 600, незнайомка пише на фото своє ім’я, після чого зникає не залишаючи жодних контактів. Далі на нас чекає візуальна новела про те, як хлопець ніяк не намагається знайти панянку з вечірки, яка постійно ходить десь поряд. Ну і кінцівка залишає нам багато місця для роздумів, оскільки не можна однозначно визначити чи головні герої побралися і мають двох спільних дітей, чи кожен з них знайшов іншого партнера. На цій драматичній ноті ми завершуємо нашу сьогоднішню добірку та йдемо шукати нові відео 🙂 

Updating…
  • Кошик порожній